سریال «پایتخت ۷» پس از ۵ سال پیش تولید سنگینی دارد تغییر چهره خیره کننده رضا عطاران + عکس تهیه‌کننده «یادگار جنوب»: مردم از فیلم‌های غیرکمدی استقبال می‌کنند فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۵ مرداد ۱۴۰۳) + زمان پخش بهینه‌سازی سینما فرهنگ برای میزبانی در فیلم فجر ۴۳ «کافه این» در شبکه «تماشا» تماشایی می‌شود اکران‌های محرم از انحصار غیرمتخصصان خارج شد دوبال پرواز زبان فارسی پخش «منو ترک نکن» سریال خارجی جنایی جدید، از فردا شب (۵ مرداد ۱۴۰۳) جزییات برنامه محسن شریفیان برای موسیقی ایران و عمان در مسقط از کتاب شعر «دیو و دیوانگی»، اثر محمدباقر کلاهی‌ اهری، رونمایی می‌شود «درون بیرون ۲» پرفروش‌ترین انیمیشن تاریخ سینما شد «قفس» روی صحنه «شمایل» می‌رود + زمان اجرا بازدید «پیمان جبلی» از پشت صحنه سریال «طوبی» صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۴ و ۵ مرداد ۱۴۰۳) + زمان پخش کتاب «مناقشه قره باغ، از آغاز تا پایان» منتشر شد
سرخط خبرها

معرفی کتاب «آشنایی با زندگانی حضرت ام البنین (س)»

  • کد خبر: ۹۵۹۵۶
  • ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۹
معرفی کتاب «آشنایی با زندگانی حضرت ام البنین (س)»
کتاب «آشنایی با زندگانی حضرت ام البنین (س)» برگزیده‌ای از کتاب «چهره درخشان قمر بنی هاشم، ابوالفضل عباس (ع)»، است که به قلم مرحوم حجت الاسلام ربانی خلخالی، شرحی غنی از زندگی حضرت ام البنین (س) است.

به گزارش شهرآرانیوز - نام حضرت ام البنین (س) فاطمه بود که بعد‌ها پس از ازدواج با حضرت علی (ع) با کنیه «ام البنین» (مادر پسران) مشهور شد. پدر و مادرش از خاندان بنی کلاب از اجداد بزرگ حضرت محمد (ص) و دارای خوبی‌ها و صفات خانوادگی مشترک بودند.

کتاب «آشنایی با زندگانی حضرت ام البنین (س)» برگزیده‌ای از کتاب «چهره درخشان قمر بنی هاشم، ابوالفضل عباس (ع)»، است که به قلم مرحوم حجت الاسلام ربانی خلخالی، شرحی غنی از زندگی حضرت ام البنین (س) است. در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «فضایل اخلاقی، کمالات انسانی، نیروی ایمانی، ثبات و پایداری، شکیبایی و بردباری، بصیرت و دانایی، نطق و سخندانی، او را به شایستگی، بانوی بانوان کرده بود. حزام بن خالد بن ربیعه بن وحید بن کعب بن عامر بن کلاب پدر ام البنین است.

او مردی شجاع و دلیر و راستگو بود که شجاعت از صفات ویژه اوست. وی از استوانه‌های شرافت درمیان عرب به شمار می‌رفت و در بخشش، مهمان نوازی، دلاوری و رادمردی و منطق قوی، مشهور بود. مادر بزرگوار ام البنین، ثمامه (یا لیلی) دختر سهیل بن عامر بن جعفر بن کلاب (از اجداد رسول خدا (ص) و امیرالمومنین (ع)) است که در تربیت فرزندان کوشا بوده و تاریخ از وی، چهره درخشانی را به تصویر کشیده است.

بینش عمیق، دوستی با اهل بیت و دوستی با فرزندان درکنار وظیفه مهم مادری و چونان معلمی دلسوز آموختن باور‌های اعتقادی و مسائل مربوط به همسرداری و آداب معاشرت با دیگران ازجمله ویژگی‌های خاص این بانوست. در بسیاری از کتب تاریخی، نام ۱۱ تن از مادران ذکر شده است که همگی از خانواده‌های شریف و اصیل عرب بوده اند و به واقع مصداق بارز شجره طیبه اند؛ شجره‌ای که اصل آن در زمین است و فرع آن در آسمان‌ها و حاصل و نتیجه این درخت پاک، همانا عباس بن علی و... بوده اند.

خاندان این بانو از خاندان‌های ریشه دار و جلیل القدر بود که به دلیری و دستگیری معروف بودند و هریک در بزرگی و شرافت به گونه‌ای مشهور شده اند و ما جهت اختصار به برخی از ویژگی‌های آنان می‌پردازیم.» حجت الاسلام خلخالی در بخش دیگری از کتاب «آشنایی با زندگانی حضرت ام البنین (س)» نوشته است: «مورخان درمورد شرافت نسب ام البنین می‌نویسند: «تاریخ، پدران و دایی‌های ام البنین را به ما می‌شناساند و ما دانستیم که آنان از سوارکاران شجاع عرب بوده و شرافت و آقایی (سیادت) آن‌ها به حدی بوده است که حتی پادشاهان نیز به آن اذعان داشته اند.»

درمورد نسب مادری ابوالفضل العباس (ع) در کتب تاریخی مطالب زیادی هست. شاید بتوان با یک جمله، تصویری از خاندان «ام البنین» را ترسیم کرد و آن اینکه پدران و مادران و خاندان ام البنین در شجاعت، کرم، اخلاق، هنر و وجاهت اجتماعی و بزرگواری پس از قریش، سرآمد قبایل گوناگون عرب بوده اند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->