فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۴ و ۵ بهمن ۱۴۰۳) + بازیگران و خلاصه داستان صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ رضاامیرخانی: فهم صنعت نشر شرط لازم برای موفقیت نویسنده است بازیگر مشهدی: فیلم صددام یک تجربه سخت و جذاب برای من بود | همکاری لذت‌بخش با رضا عطاران صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ نقش آفرینی حسین مهری در فیلم کال مارجین ماجرای دستمزدهای میلیاردی بازیگران برنامه مافیا سارا بهرامی با فیلم خاتی در راه جشنواره فیلم فجر + پوستر درگذشت برتران بلیه، کارگردان پیشروی سینمای فرانسه معرفی نامزد‌های تمشک طلایی + اسامی استقلالی‌ها در برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی (۳ بهمن ۱۴۰۳) آزادی ۳۰ زندانی در کرمانشاه با حمایت محسن چاوشی دلیل زخم‌های روی صورت پارسا پیروزفر چیست؟ + عکس رایان گاسلینگ بازیگر قسمت جدید جنگ ستارگان شد رونمایی از کتاب «بسازنفروش‌ها» محمد خسروی‌راد در مشهد + فیلم انتشار نماهنگی دوزبانه به یاد سید حسن نصرالله + فیلم آغاز چهل‌وسومین جشنواره تئاتر فجر با یادمان زنده‌یاد آتیلا پسیانی دبیرعلمی جایزه ادبی جلال آل‌احمد: تنوع آثار ادبی در این دوره نسبت به قبل بیشتر است
سرخط خبرها

معرفی کتاب «آشنایی با زندگانی حضرت ام البنین (س)»

  • کد خبر: ۹۵۹۵۶
  • ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۹
معرفی کتاب «آشنایی با زندگانی حضرت ام البنین (س)»
کتاب «آشنایی با زندگانی حضرت ام البنین (س)» برگزیده‌ای از کتاب «چهره درخشان قمر بنی هاشم، ابوالفضل عباس (ع)»، است که به قلم مرحوم حجت الاسلام ربانی خلخالی، شرحی غنی از زندگی حضرت ام البنین (س) است.

به گزارش شهرآرانیوز - نام حضرت ام البنین (س) فاطمه بود که بعد‌ها پس از ازدواج با حضرت علی (ع) با کنیه «ام البنین» (مادر پسران) مشهور شد. پدر و مادرش از خاندان بنی کلاب از اجداد بزرگ حضرت محمد (ص) و دارای خوبی‌ها و صفات خانوادگی مشترک بودند.

کتاب «آشنایی با زندگانی حضرت ام البنین (س)» برگزیده‌ای از کتاب «چهره درخشان قمر بنی هاشم، ابوالفضل عباس (ع)»، است که به قلم مرحوم حجت الاسلام ربانی خلخالی، شرحی غنی از زندگی حضرت ام البنین (س) است. در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «فضایل اخلاقی، کمالات انسانی، نیروی ایمانی، ثبات و پایداری، شکیبایی و بردباری، بصیرت و دانایی، نطق و سخندانی، او را به شایستگی، بانوی بانوان کرده بود. حزام بن خالد بن ربیعه بن وحید بن کعب بن عامر بن کلاب پدر ام البنین است.

او مردی شجاع و دلیر و راستگو بود که شجاعت از صفات ویژه اوست. وی از استوانه‌های شرافت درمیان عرب به شمار می‌رفت و در بخشش، مهمان نوازی، دلاوری و رادمردی و منطق قوی، مشهور بود. مادر بزرگوار ام البنین، ثمامه (یا لیلی) دختر سهیل بن عامر بن جعفر بن کلاب (از اجداد رسول خدا (ص) و امیرالمومنین (ع)) است که در تربیت فرزندان کوشا بوده و تاریخ از وی، چهره درخشانی را به تصویر کشیده است.

بینش عمیق، دوستی با اهل بیت و دوستی با فرزندان درکنار وظیفه مهم مادری و چونان معلمی دلسوز آموختن باور‌های اعتقادی و مسائل مربوط به همسرداری و آداب معاشرت با دیگران ازجمله ویژگی‌های خاص این بانوست. در بسیاری از کتب تاریخی، نام ۱۱ تن از مادران ذکر شده است که همگی از خانواده‌های شریف و اصیل عرب بوده اند و به واقع مصداق بارز شجره طیبه اند؛ شجره‌ای که اصل آن در زمین است و فرع آن در آسمان‌ها و حاصل و نتیجه این درخت پاک، همانا عباس بن علی و... بوده اند.

خاندان این بانو از خاندان‌های ریشه دار و جلیل القدر بود که به دلیری و دستگیری معروف بودند و هریک در بزرگی و شرافت به گونه‌ای مشهور شده اند و ما جهت اختصار به برخی از ویژگی‌های آنان می‌پردازیم.» حجت الاسلام خلخالی در بخش دیگری از کتاب «آشنایی با زندگانی حضرت ام البنین (س)» نوشته است: «مورخان درمورد شرافت نسب ام البنین می‌نویسند: «تاریخ، پدران و دایی‌های ام البنین را به ما می‌شناساند و ما دانستیم که آنان از سوارکاران شجاع عرب بوده و شرافت و آقایی (سیادت) آن‌ها به حدی بوده است که حتی پادشاهان نیز به آن اذعان داشته اند.»

درمورد نسب مادری ابوالفضل العباس (ع) در کتب تاریخی مطالب زیادی هست. شاید بتوان با یک جمله، تصویری از خاندان «ام البنین» را ترسیم کرد و آن اینکه پدران و مادران و خاندان ام البنین در شجاعت، کرم، اخلاق، هنر و وجاهت اجتماعی و بزرگواری پس از قریش، سرآمد قبایل گوناگون عرب بوده اند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->